Review: Etos Verfrissende Reinigingsmelk- en Lotion

Iedere avond haal ik make-up en andere onzuiverheden van mijn gezicht af met een reinigingsmelk- en lotion. Met enig regelmaat wissel ik van merk. Dit keer is het de beurt aan de reinigingsmelk- en lotion van Etos eigen merk. Wil je weten wat ik van deze producten vind?

Zowel de lotion als de melk zit in een doorzichtige flacon met een lichtblauwe klikdop erop. De flacons zijn vrij smal en slank. Op de voorkant van de flacons staan blauwe en zilveren woorden en vormen. Op de achterkant staat bij beide flacons uitgelegd hoe je deze producten kunt gebruiken én ook de ingrediëntenlijst staat vermeld. Ondanks het feit dat het een budgetmerk is, ogen de flacons strak en fris.

De reinigingsmelk.

Dit is een witte vloeistof en is vrij dun. De geur is fris en niet overheersend. Ik breng dit product aan op een watje alvorens ik mijn gezicht ermee reinig. Doordat de vloeistof vrij dun is, moet je oppassen dat je niet teveel op het watje aanbrengt; je schiet gemakkelijk uit. Vervolgens haal ik het watje over mijn gezicht waardoor make-up en andere onzuiverheden van mijn gezicht worden afgehaald. Ik heb nog niet eerder een product gehad wat zo ontzettend goed werkt! Mijn watje is na gebruik vies. (Tsja, ik kan het niet anders omschrijven ;-)) Kortom, deze reinigingsmelk doet zijn werk. Er blijft geen vettig laagje achter op de huid. Daarnaast voelt de huid na gebruik zacht aan.
Overigens, wanneer je teveel reinigingsmelk gebruikt, laat deze wel een vettig laagje achter op de huid.

De reinigingslotion.

Deze gebruik je nadat je de melk hebt gebruikt. De vloeistof ruikt fris, maar als je goed ruikt, ruik je de alcohol. De ingrediëntenlijst geeft dit ook aan; Alcohol Denat staat op de tweede plaats in de ingrediëntenlijst. Hoe verder het ingrediënt vooraan in het lijstje staat, des te meer hiervan in het product is verwerkt.

Ik leg het watje op de dop en dan houd ik de fles op de kop. Hierdoor komt de lotion op het watje terecht. Het gaatje is vrij groot, waardoor de reinigingslotion vrij vlot uit de flacon komt. Vandaar ook dat ik het watje tegen de dop aanhoud, anders verspil ik onnodig veel lotion.

Ondanks het feit dat er alcohol inzit, droogt het mijn huid niet uit. Het verfrist juist mijn huid! Ook bij dit product komt er nog een laagje make-up en/of onzuiverhedenvan mijn gezicht af. Na gebruik heb ik echt het idee dat mijn huid schoon en fris aanvoelt.

Zowel de reinigingsmelk als reinigingslotion is te koop bij Etos. Iedere flacon bevat 200 ml en kost
€ 2,99.

Met welk(e) product(en) reinig jij ’s avonds je gezicht? Laat het me gerust weten in een comment.

Follow on Bloglovin

Comments

  1. says

    Ah! Die tonic lijkt mij heel erg fijn, stond er laatst nog mee in m’n handen, maar heb hem toen toch laten staan.. Misschien toch nog maar even gaan halen want ik gebruik nu (zo lang het nog kan) producten van Vichy alleen die zijn dus bijna op :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *