Kiko Velvet Mat Lipstick 611 Autumn Pink

Kiko Mat Velvet Lipstick 611 Autumn Pink

Sorry, sorry, sorry..! Een eeuwigheid geleden had ik jullie beloofd om een review te schrijven over de Kiko Velvet Mat Lipstick 611 Autumn Pink. Ik was het straal vergeten. Totdat dit pareltje mij afgelopen week met smekende oogjes aan lag te kijken. Ik heb ‘m meteen op de foto gezet, op mijn lippen gesmeerd en een review geschreven. Kijk je mee?

Kiko Velvet Mat Lipstick 611 Autumn Pink

Dat is gek!
Op het luxe ogende zwarte doosje staat ‘Velvet Mat Lipstick’. Op de website van Kiko heeft de lipstick echter een andere naam gekregen. Namelijk ‘Velvet Mat – Satin Lipstick’ met als ondertitel ‘matglanzende lippenstift’. In dit artikel zal ik me houden aan de naam die op het doosje staat.

Kiko Velvet Mat Lipstick 611 Autumn Pink

Kiko Velvet Mat Lipstick 611 Autumn Pink.
Hoe Kiko aan de naam Autumn Pink is gekomen, begrijp ik niet helemaal. De lipstick oogt namelijk roodbruin in plaats van roze. Het is een mooie, donkere kleur die menigeen prachtig zal staan. Al kan deze lipstick je ook streng staan en/of ouder doen laten lijken. Mijn tip is dan ook om deze lipstick vooraf te testen in de winkel in plaats van online te bestellen. Dit, om een miskoop te voorkomen.

Kiko Velvet Mat Lipstick 611 Autumn Pink Review

Als je het zwarte doosje opent, komt er een zeer luxe gouden huls tevoorschijn. Je zou haast vergeten dat Kiko een budgetmerk is. In matte letters staan de woorden Kiko Make-up Milano erop gedrukt. In eerste instantie begreep ik niet hoe ik de lipstick uit de huls moest krijgen. Het blijkt dat aan één van de zijkanten ‘een deuk’ zit. Als je hierop drukt, ‘plopt’ de lipstick eruit.

Kiko Velvet Mat Lipstick 611 Autumn Pink

Bij matte lipsticks is de textuur meestal droog waardoor deze wat moeizaam aanbrengen. Bij de Kiko Velvet Mat Lipstick is dat niet het geval! Sterker nog, de lipstick glijdt behoorlijk gemakkelijk over mijn lippen. Tijdens het aanbrengen lijkt de lipstick wat glans achter te laten. Eenmaal aangebracht, oogt de lipstick toch echt mat.

Kiko Velvet Mat Lipstick 611 Autumn Pink Review

Het pigment is fantastisch! De lipstick laat tijdens de eerste laag al een prachtige, dekkende kleur achter. Bij matte lipsticks ben ik gewend dat ik mijn lippen niet meer over elkaar heen kan wrijven. Bij de Velvet Mat Lipstick van Kiko kan dat gelukkig nog wel. De lipstick zit muurvast en overleefd met gemak een hapje en een drankje. ’s Avonds verwijder ik de restjes met mijn oogmake-up remover.

Kiko Velvet Mat Lipstick 611 Autumn Pink
Conclusie.
Waarom ben ik dit pareltje vergeten en heeft deze zo lang in mijn kast gelegen? Ik begrijp er werkelijk waar helemaal niets van. Het is een toppertje! Het pigment is té prachtig voor woorden en de lipstick blijft urenlang zitten. Bij een matte lipstick willen mijn lippen nog wel eens uitdrogen. Bij deze lipstick is dat niet het geval. Kortom, ik ben onwijs happy met Autumn Pink!

Naamloos

Verkrijgbaarheid.
Kiko Velvet Mat Lipstick 611 Autumn Pink is verkrijgbaar bij Kiko, zowel in de winkel als via de website. De lipstick kost € 6,90. Je hebt de keuze uit 15 prachtige tinten.

Kiko Velvet Mat Lipstick 611 Autumn Pink Review

Wat is jouw ervaring met het budgetmerk Kiko? Laat het me gerust weten in een comment.

Liefs Marloes

Volg mij via Bloglovin’Instagram

Comments

 1. says

  Wat een mooie kleur zeg! Ik ben net vorige week uitgebreid bij Kiko geweest. Ik heb daar 2 lipglosses meegenomen (met een lipstick finish) en ik mocht van mezelf echt niet meer kopen haha. Ik heb zo ontzettend veel lipsticks! Toch denk ik nu ik deze zie…. had ik maar… haha

 2. says

  You’ve got me. Dit is een hele mooie kleur! Ben laatst op Amsterdam CS even bij de Kiko geweest. Jammer dat ik niet goed genoeg heb gekeken anders had ik deze vast niet overgeslagen.

  Goede keus en staat je erg goed!

 3. says

  Oh naar zo’n soort donkere lipstick ben ik naar op zoek! Maar Kiko is volgens mijn niet in de winkels te krijgen in Nederland dus dat is ontzettend jammer van zo’n budget topper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *