FM Parfum 25H (dupe Hugo Woman van Hugo Boss)

FM Parfum 25H

Een parfum is voor mij nét dat tikkeltje extra wanneer ik naar een feestje ga, een afspraakje heb of een avondje uitga. Mijn voorkeur gaat uit naar de wat zwaardere geuren. Al draag ik ook graag frisse, zoete en klassieke geuren. Jaren geleden heb ik Hugo Woman van Hugo Boss gehad. Een tijdloze, ietwat sportieve geur waar ik verzot op was. Toen ik via FMfan de FM Parfum 25H mocht testen, wilde ik graag weten of dit een goede dupe is of niet. 

FM Parfum 25HAchtergrondinformatie De webshop FMfan.
Wellicht heb je eens gehoord over een FM parfum (Frederico Mahora). Deze parfums hebben een nummer in plaats van een dure naam. De parfumconcentraten worden ingekocht bij Drom Fragrances te München. Dit bedrijf heeft meer dan 80% van de totale wereldmarkt van parfum-concentraten in handen en levert dan ook aan de meeste grote parfumhuizen en aan FM. Deze parfum-concentraten zijn vrij verhandelbaar aangezien een geur niet gepatenteerd kan worden. De bekende parfummerken leggen uiteraard wel de merknamen en designflesjes vast, zodat deze niet nagemaakt kunnen worden. De geur kan uiteraard volkomen legaal hetzelfde zijn, maar dan zonder de naam, verpakking en designflesje. FM parfum is vele malen goedkoper, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van fysieke winkels en dure marketing campagnes. (Bron: www.fmfannl)

FM Parfum 25H

Om je een idee te geven hoe de parfum Hugo Woman van Hugo Boss eruitziet, heb ik hieronder een foto geplaatst. Als je naar de foto’s van FM Parfum 25H kijkt, zie je een duidelijk verschil. De verpakking en de glazen sprayflacon verschillen als ‘dag en nacht’. (Foto: bron).

Hugo Boss Hugo Woman

FM Parfum 25H.
Het witte kartonnen doosje van FM Parfum 25H lijkt een tekening van een marmeren steen te bevatten waar een scheur doorheen loopt. De ‘gouden’ letters zijn een mooi detail die het doosje een chique uitstraling geeft. Op de achterkant staan verschillende geurnoten vermeld die weer onderverdeeld zijn in ingrediënten.

FM Parfum 25H

Als je het doosje opent, zie je weer een kartonnen doosje. Hier zit de glazen flacon in vastgeklemd. Het doosje is namelijk een stukje groter dan de flacon. Door het extra doosje, gaat het flesje niet kapot tijdens het vervoer. De smalle glazen sprayflacon bevat een ‘gouden’ dop waarin FM gedrukt staat. Ondanks het feit dat het een dupe is, vind ik dat er echt op de details is gelet. Het is niet snel afgewerkt, de flacon is mooi en de verpakking oogt chique.

FM Parfum 25H

Maar, ik heb genoeg gekletst over de verpakking en de flacon! Het gaat mij immers om de inhoud; het geurtje. Door FM wordt deze omschreven als ‘charmant’. Daar kan ik me zeker in vinden. Al vind ik de geur persoonlijk ook een tikkeltje sportief. De ingrediënten zijn een harmonieuze mengeling van freesia, iris, passiebloem, exotisch fruit en witte ceder. Hugo Woman heeft een net ander lijstje: Top: mandarijn sinaasappel en mango. Midden: viool, wortel en freesia. Basis: witte ceder-extract en sandelhout. Hier zit wel wat verschil in …

FM Parfum 25H

FM Parfum 25 en FM Parfum 25H. 
Als je een bezoekje brengt aan de webshop, zul je zien dat er twee parfums zijn die identiek zijn aan Hugo Woman: FM Parfum 25 en FM Parfum 25H. De letter ‘H’ geeft aan dat de geur uit de zogenoemde ‘Hot Collectie’ komt. Het heeft hierdoor een hogere geurextract waardoor het een nog sterkere geur heeft en langer blijft hangen.

FM Parfum 25H

Conclusie.
Waar ik natuurlijk héél, maar dan ook héél nieuwsgierig naar was, is of FM 25H inderdaad dezelfde geur heeft als Hugo Woman. Als je kijkt naar de geurnoten zit daar namelijk een verschil in. Ik opende de glazen flaconspray en rook er eventjes aan waarna ik wat parfum aanbracht in mijn hals. Het geurtje Hugo Woman heb ik jaren geleden gehad, maar meteen herkende ik de geur. Yup, dit is een zéér goede dupe! De geur is vrijwel identiek.

FM Parfum 25H

Een eau de toilette ruik je bij mij meestal maar een paar uurtjes. Tenzij het een wat zwaardere geur is. Zo ruik ik FM 25H ook maar een aantal uurtjes. Met het geurtje Hugo Woman had ik dat ook. Wat dat betreft zit er voor mij geen verschil in houdbaarheid.

Wil je een betaalbaar parfum, maar dan één die geïnspireerd is op de grotere merken, zou ik zeker eventjes een kijkje nemen in de webshop van FM.

FM Parfum 25H

Verkrijgbaarheid.
FM Parfum 25H is verkrijgbaar in de webshop van FMfan.nl. Voor een glazen flaconspray van 30 ml. betaal je € 21,20. Er zijn verscheidene dupes te vinden van prachtige merken waaronder Dolce & Gabbana, Nina Ricci, Dior en Cacharel. Dit staat in de webshop vermeld. Of, je zoekt op de originele naam van het parfum. Je wordt dan automatisch doorverwezen naar de dupe.

FM Parfum 25H

Welke parfum draag jij graag? Laat het me gerust weten in een comment.

Liefs Marloes

Dit product heb ik ontvangen ter review. 

Volg mij via Bloglovin’ ~ Instagram

Comments

    • Beautyjuf says

      Bij de dupes staat de originele naam van de parfum vermeld. Én, in het zoekbalkje kun je de originele naam van de parfum typen. De zoekmachine verwijs je dan door naar de dupe.

  1. says

    De geur klinkt heel goed! Wist dat er geen patent kan worden gelegd op geuren dus dat de mogelijkheid voor een goede dupe er is wist ik al. Maar ook wel zo fijn als die het ook waarmaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.