Aussie Aussome Volume Shampoo

Aussie-Aussome-Volume-Shampoo

Volume..! Ik wil graag veel volume in mijn haren. Zou Aussie Aussome Volume Shampoo mij daar een handje bij kunnen helpen?

Aussie-Aussome-Volume-Shampoo_1

De geschiedenis van Aussie.
‘There’s more to life than hair, but it’s a good place to start’.

Aussie is een haarverzorgingsproduct dat geïnspireerd en gebaseerd is op Australische invloeden. In 1979 brengt de Amerikaanse haargoeroe Tom Redmond een bezoek aan Australië. Hij maakt daar kennis met een variatie aan plaatselijke fruitsoorten en authentieke kruiden. Tom raakt geïnspireerd door de verzorgende bestanddelen van deze eeuwenoude, herontdekte, natuurlijke producten en de explosie aan rijke aroma’s die zij verspreiden. Hij verdiept zich in de wondere wereld van Blue Gum eucalyptusbladeren, custard appel, quandong, munt balsem, schors van wilde kersenboom en het beschermende jojoba zaadolie.

Hoe het kan, blijft een mysterie, maar Tom ziet direct dat deze bijzondere Australische producten een waardevolle betekenis voor het haar kunnen hebben. Hij vindt de uitdaging in het creëren van een product dat bijna op miraculeuze wijze beschadigd en futloos haar omtovert in een gezonde en glansrijke coupe. Hij experimenteert en slaagt erin, met een mengsel van Australische invloeden, een veelbelovend haarmiddel te ontwikkelen: de 3 Minute Miracle Reconstructor. Een conditioner die, de naam zegt het al, in slechts 3 minuten het haar verzorgt tot in de puntjes. Deze wordt als eerste in Groot-Brittanië onder de merknaam Aussie gelanceerd. De 3 Minute Miracle Reconstructor wordt binnen no time een gigantisch succes. 

Aussie heeft in totaal 14 verschillende shampoo- en conditionerproducten. Iedere fles is gevuld met eeuwenoude Australische ingrediënten die wonderen doen voor het haar. Vanaf oktober 2011 is dit merk in Nederland verkrijgbaar. 

Bron: www.aussiehair.com

Aussie-Aussome-Volume-Shampoo_2

Aussie Aussome Volume Shampoo. 
Aussie is in mijn ogen een hip en trendy merk. De uitstraling van de flacon vind ik juist het tegenovergestelde: oubollig. Het is dat ik zodanig nieuwsgierig ben naar dit merk, anders had ik de flacon in het schap laten staan. De Aussie Aussome Volume Shampoo zit namelijk in een nude tint plastic flacon. Het is geen sprankelende kleur die ik graag in mijn badkamer zie staan. De paarse klikdop maakt het gelukkig een beetje goed. De inhoud is 300 ml..

Ik vind dat Aussie het qua uitstraling van de kleine details en grappige teksten moet hebben. Bovenop de fles zie je kleine kangoeroes die naar de herkomst van het product verwijzen. De slogan ‘There’s more to life than hair, but it’s a good place to start’ vind ik erg tof!

Zodra je de dop opent, komt je een heerlijke zoete kauwgomballengeur tegemoet! Qua structuur is de shampoo te vergelijken met een gelei: stevig en doorzichtig.

Als ik inzoom op de ingrediëntenlijst, zie ik dat Sodium Lauryl Sulfate en Sodium Laureth Sulfate op de tweede en derde plaats staan. Dit is een ingrediënt wat producten laat schuimen, maar tevens je huid uitdroogt en irritaties kán veroorzaken. Ook zitten er geur- en kleurstoffen in én conserveringsmiddelen.

Aussie-Aussome-Volume-Shampoo_3

Mijn ervaring & conclusie met lang haar. 
Mijn lange lokken kunnen wel een volumeshot gebruiken. Lange lokken?! De shampoo heb ik ongeveer een jaar geleden gekocht. Dat was in de tijd dat ik nog lange lokken had.

De shampoo schuimt als een tierelier en maakt mijn haren grondig schoon. Ietwat té grondig: mijn haren ‘piepen’ tijdens het uitspoelen. Een aantal uurtjes na het wassen van mijn haren, krijg ik jeuk op mijn hoofdhuid. Dit kan door het ingrediënt SLS komen. In principe reageert mijn huid daar nooit op, maar bij een aantal merken helaas wel.

Tijdens het uitspoelen voelen mijn haren heel stug aan. Deze beginnen dan enorm te klitten waardoor ik er nog amper doorheen kan komen met mijn vingers. Na het afdrogen zien mijn haren eruit als een droge bos stro. Klitten, klitten, klitten..! Wel zien mijn haren er voller en dikker uit door het gebruik van deze shampoo. Desondanks werd de flacon in ‘de voorraadkast’ gezet.

Aussie-Aussome-Volume-Shampoo_4

Mijn ervaring & conclusie met kort haar. 
Totdat ik mijn haren afknipte. Toen werd de flacon Aussie Aussome Volume Shampoo namelijk weer tevoorschijn getoverd. Want, hoe zou deze shampoo mij bevallen nu ik korte haren heb?

‘Piepende’ haren, een jeukende hoofdhuid en droge, stugge haren zijn nog steeds terugkerende ‘eigenschappen’. Al gaat het doorkammen van mijn haren een stuk gemakkelijk met mijn korte coupe. Als ik mijn haren voorzie van een flinke dot volumepoeder merk ik dat mijn haren heel stug zijn waardoor ze zéér goed in model zijn te brengen. Door de stugheid kan ik er alle kanten mee op en krijgen mijn haren de volume die ik wil in mijn coupe.

Aussie-Aussome-Volume-Shampoo_5

Verkrijgbaarheid.
Het merk Aussie is verkrijgbaar bij Etos en Kruidvat. De inhoud van de Aussie Aussome Volume Shampoo is 300 ml. en kost € 6,99.

Aussie-Aussome-Volume-Shampoo_6

Volg mij via Bloglovin’Instagram

Comments

 1. says

  Oh, dit klinkt niet fijn! Ik heb het ook wel eens gehad met een volume shampoo, dat mijn haar zooo stug werd en mijn hoofdhuid heel droog en daardoor ging jeuken. Jammer, inderdaad voor mij werkt volume ook het best!

 2. says

  Hmmm, klinkt niet als een hele fijne shampoo. Ik vind het vreselijk als mijn haar stug wordt na het gebruik van een shampoo dus deze zal ik dan ook zeker niet gaan proberen. Thanks voor de fijne review!

 3. Corinne says

  Ohhh kauwgomballengeur! Ik zou bijna naar de winkel rennen. Dat wil ik ook! Helaas klinkt de rest niet heel erg fijn. Ik denk er dus nog even over na. Maar die kauwgomballengeur………. Misschien moet ik het een kans geven…….

 4. says

  O vind deze superfijn, hou van dat piepend schone geluid. Gebruik m samen met de 3 minute miracle masker en dan heb ik absoluut geen last van klitten. Hij ruikt ook lekker.

 5. says

  Dat je van dit product niet lyrisch ben, dat kan ik begrijpen als ik dit zo lees…Zelf heb ik geen ervaring met de shampoo. dus ik kan er geen zinnig ( ervarings)woord over zeggen…alleen dat ik hier ook niet blij van zou worden…

 6. Brenda says

  Vandaag heb ik de conditioner Volume gebruikt. Daar had ik ook wel spijt van toen ik mijn haar ging borstelen, de klitten blijven terug komen en nog extreem erg ook, ik dacht dat ik kaal werd. Terwijl ik normaal binnen een paar minuten al klaar ben met mijn haar borstelen, duurde het nu ruim een kwartier. :(
  Misschien had ik dit eerder moeten lezen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *