Pip Studio Notitieboekje

Pip Studio Notitiekboekje Review Beautyjuf

Mijn hart maakte een sprongetje bij het zien van dit té schattige notitieboekje van Pip Studio. Ik schrijf er dan ook met alle liefde mijn aantekeningen in op voor mijn blog.

Pip Studio Notitiekboekje Review Beautyjuf

Pip Studio – Hoe het begon…
Anke van der Endt studeerde in 1996 af aan de Design Academy in Eindhoven. Zij werkte daarna als freelance designer voor verschillende bedrijven. Omdat zij het liefst producten creëert naar haar eigen visie besloot zij in 2007 een label op te richten genaamd. Met de bijnaam uit haar jeugd en haar studio, was de merknaam ook snel gevonden; Pip Studio. De collecties hebben als doel een sprankeling te geven aan het dagelijkse leven. Dit wordt verwoord in het motto ‘Happy products voor Happy people’. (Bron www.pipstudio.com).

Pip Studio Notitiekboekje Review Beautyjuf

Pip Studio Notitieboekje.
Het A6-formaat notitieboekje komt uit een collectie van 2014. Pip Studio heeft als kenmerk om iedere collectie een naam te geven. Helaas is de naam van deze leukerd nergens te achterhalen, dus het notitieboekje op mijn blog is, voorlopig, naamloos. Ik heb Pip Studio een berichtje gestuurd met de vraag of zij mij aan de naam van dit notitieboekje kunnen helpen. Als dat zo is, zal ik uiteraard hier en daar het artikel aanpassen.

Het notitieboekje heeft een afmeting van 14,8 cm bij 10,5 cm. Dat komt overeen met de afmeting van een A6-formaat. Wat mij betreft een fijne afmeting. Het boekje is niet te groot, maar zeker ook niet te klein. Ik heb meer dan voldoende ruimte op een bladzijde om er iets op te schrijven.Pip Studio Notitiekboekje Review BeautyjufDe harde kaft vind ik er schattig uitzien. De patronen die terugkeren zijn ovaalvormig. Iedere vorm bevat een print van een vogel, vlinder, bloem of een vrucht. De patronen worden gescheiden door dikke lijnen (‘linten’). Daar staat zo nu en dan een bloem op gedrukt. De hoofdkleuren zijn (licht)blauw, aqua en zeegroen.

Als je het notitieboekje opent, zie je schetsen staan van volges, bloemen, vlinders en bladeren. Sommige van deze schetsen zijn ingekleurd. Op de rechterpagina staat een ovaalvormig patroon met daar omheen gekleurde bloemen. Hierin staat de zin ‘This Belongs To’. Als je wilt, kun je hierin je naam opschrijven. De schetsen tref je trouwens ook achterin het boekje aan.Pip Studio Notitiekboekje Review BeautyjufDe bladzijdes zijn niet wit, maar gelig. Vergelijk het met perkament. Dit, met het idee om het notitieboekje een bepaalde uitstraling te geven. In mijn ogen een mooi detail. Als het boekje dicht is, bevatten de bladzijdes een gouden randje. Er staat een liniëring in mét een kantlijn. Persoonlijk vind ik dat erg praktisch. Dat mis ik bij vele andere merken notitieboekjes.

Iedere bladzijde bevat (dezelfde) gelige bloem die in een hoekje onderop de pagina staat gedrukt. Wat mij betreft had dit weggelaten mogen worden, want het kost ruimte. Als je een bepaalde bladzijde snel gevonden wilt hebben, kun je de bladwijzer (lint) gebruiken. Deze is knalgroen en blauw van kleur.Pip Studio Notitiekboekje Review Beautyjuf

Verkrijgbaarheid.
Pip Studio verkoopt vele items waaronder servies, kleding, behang en papierwaren zoals notitieboekjes. Dit notitieboekje heb ik op het festival Share A Perfect Day gekocht bij de stand van VTwonen. Het was afgeprijsd van € 9,95 voor € 5,00.

Pip Studio Notitiekboekje Review Beautyjuf

Heb jij ook items van het merk Pip Studio? Laat het me gerust weten in een comment.

Liefs Marloes

Volg mij via Bloglovin’ ~ Instagram ~ Facebook

Comments

  1. says

    Ah ja die is mooi! Ik had ‘vroeger’ allemaal servies van Pip, nu vind ik mezelf er eigenlijk te oud voor, maar ik blijf er toch een zwak voor houden. Ze hebben zulke mooie en kleurrijke spulletjes.

  2. says

    Wat een mooi boekje! Ik kreeg zo’n 10 jaar geleden een Pip Studio portemonnee van mijn oma en die heb ik jarenlang gebruikt. Achteraf jammer dat ik hem niet heb bewaard, het had een leuke herinnering geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *