Kruidvat 100% Raw Food

Raw-Food-kruidvat

Superfoods zijn de afgelopen jaren een enorme trend aan het worden. De voedingsproducten staan bekend om de natuurlijke en gezonde aanvulling op je dagelijks eetpatroon. Kruidvat heeft inmiddels ook een lijn met superfoods gelanceerd. Vandaag geef ik jullie informatie over een drietal 100% Raw Food producten van Kruidvat.

Kruidvat Goji Bessen – € 3,99.

Kruidvat-Goji-Bessen

Kruidvat Goji Bessen komen oorspronkelijk uit Azië. Ze groeien in Mongolië, China en Tibet. Daar worden de bessen na het plukken gewassen en gedroogd.

Kruidvat Goji Bessen zijn lekker in een smoothie of shake, maar kunnen ook worden toegevoegd aan brood, ontbijtgranen, vruchtensap of een salade. De Chinezen maken er zelfs thee van door ze te overgieten met gekookt water.

Wat vind ik ervan?

De smaak vond ik ietwat lijken op gedroogde krentjes. De Kruidvat Goji Bessen heb ik één keer ‘uit het vuistje’ gegeten. Lekker, maar een aantal besjes vond ik vrij hard. In toetjes zijn deze Goji Bessen erg lekker! Dan zijn ze trouwens ook wat zachter. Onderaan dit artikel zie je een foto van een overheerlijk toetje!

Kruidvat-Goji-Bessen_1

Kruidvat Chia Zaad – € 4,49.

Kruidvat-Chia-Zaad

Kruidvat Chia Zaad werd zo’n 4000 jaar geleden al gebruikt door de Azteken. Het kan tot wel 7x haar gewicht aan water opnemen. De zaden zijn bruin, grijs, zwart, wit gespikkeld en ovaal van vorm.

Kruidvat Chia Zaad is rijk aan Omega-3 vetzuren en meervoudig onverzadigde vetzuren. Bovendien is chiazaad een bron van eiwitten en vezels. Daardoor is het een goede toevoeging voor ontbijtgranen, brood, noten mix of een salade.

Wat vind ik ervan?

Chia Zaad heb ik al meerdere malen verwerkt in een groene smoothie. Ik merk geen verschil qua smaak.

Kruidvat-Chia-Zaad_2

Kruidvat-Chia-Zaad_1

Kruidvat Biologisch Tarwe Gras – € 7,99.

Kruidvat-Tarwegraspoeder

Kruidvat Biologisch Tarwegraspoeder is gemaakt van jong, smaragdgroen tarwegras dat na het oogsten is gewassen, gedroogd en vermalen.

Kruidvat Biologisch Tarwegraspoeder heeft een lichtzoete, dropachtige smaak. Het is van nature een bron van vitamine A, C, ijzer en zink en daardoor een goede toevoeging aan smoothie, shake, vruchtensap of water.

Wat vind ik ervan?

Ik was erg nieuwsgierig naar de dropachtige smaak. Nadat ik een likje nam van deze poeder, deed het mij ietwat denken aan salmiak. De tarwegraspoeder heb ik al meerdere malen verwerkt in een groene smoothie. Yummie!

Kruidvat-Tarwegraspoeder_1

 Biogarde, blauwe bosbessen & Kruidvat Goji Bessen. Eet smakelijk!

Goji-Bessen-Kruidvat

Ben jij al bekend met Kruidvat 100% Raw Food? Laat het me gerust weten in een comment.

Follow on Bloglovin

Comments

 1. says

  Ik ga deze vandaag ook kopen. Wist je trouwens dat de gojibessen (en andere zaden etc) van action uit de handel zijn genomen!!??(vertelde een medewerkster mij gister) Vanwege teveel bestrijdingsmiddelen. Bah, ik hoop dat kruidvat hier anders mee om gaat.

 2. says

  Ik had van de Action superfoods, maar die zijn uit de handel genomen. Ondanks dat maak ik wel even mijn restantje op. Daarna zal ik wel overstappen op Kruidvat. De goji-bessen vind ik niets, maar chiazaden wel.

 3. says

  Leuke review! Ik moet eerlijk zeggen dat tarwegras me echt heel vies lijkt; ik vind drop niet lekker en salmiak ook niet haha, maar het chiazaad lijkt me wel lekker voor door de yoghurt 😉

 4. says

  Ik ben helemaal niet bekend met deze trend en producten. Maar dit klinkt super goed en gezond. Zeker voor mijn partner die veel sport en met voeding bezig is. Ik zal een een kijkje nemen volgende keer bij de kruitvat.

 5. Danielle says

  Zitten er verder bog toevoegingen in deze verpakkingen? Ik ben aan de slag gegaan met “rawfood” maar de natuurwinkel zit hier een eind cvandaan. Als deze varianten net zo onschuldig zijn zal ik toch eens bij kruidvat naar binnen stappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *