Tony’s Chocolonely Puur Amandel Zeezout

Tony's Chocolonely Puur Amandel Zeezout Review

Na een hectische werkdag kruip ik het liefst weg op de bank met een spannend leesboek, een kop thee en een stukje chocolade. Momenteel geniet ik van Tony’s Chocolonely Puur Amandel Zeezout. Eet, ehh lees je mee?

Tony's Chocolonely Puur Amandel Zeezout Review

De chocoladerepen van Tony’s Chocolonely. 
Tony’s Chocolony wil de allerlekkerste chocolade maken van de beste verse cacao, maar zonder nare bijsmaak. Dit merk koopt de cacao rechtstreeks in bij de boerencooperaties in Ghana en Ivoorkust waar zij een langetermijnrelatie mee hebben. Hierbij wordt een belangrijke stap gemaakt richting 100% slaafvrije chocolade. Zij kopen ingrediënten waar mogelijk Fairtrade-gecertificeerd in. Zij hebben als doel dat iedereen in de chocoladewereld krijgt waar hij recht op heeft.

De repen zijn verdeeld in ongelijke stukjes. Tony’s Chocolonely vindt het namelijk maar wat gek wanneer een chocoladereep uit gelijke blokjes bestaat, terwijl het er in de chocoladewereld helemaal niet eerlijk aan toe gaat.

Tony's Chocolonely Melk Review

Foto: Bron.

Als je de repen goed bekijkt, zie je er de kustlijn van Afrika in. De onderkant van de reep is de evenaar, de stukjes erboven vormen de Golf van Guinee. Van links naar rechts liggen daar: Ivoorkust, Ghana, Togo en Benin (bij elkaar gevoegd omdat er anders geen hazelnoot in past), Nigeria en een deel van Kameroen.

Tony’s Chocolonely is verkrijgbaar in de volgende smaken: melk, puur, melk hazelnoot, melk noga, melk karamel zeezout, puur pecan kokos & puur amandel zeezout. Tony’s Chocolonely heeft de zogenoemde ‘Estafettereep’ (limited edition). Ieder half jaar wordt het stokje doorgegeven aan de volgende (tijdelijke) smaak.

Tony's Chocolonely Puur Amandel Zeezout Review

Tony’s Chocolonely Puur Amandel Zeezout.
De Tony’s Chocolonely Puur Amandel Zeezout is in Portland, Amerika een bestseller. De smaak is naar Nederland overgewaaid en werd een zogenaamde estafettereep. Toen de reep veel fans bleek te hebben, is de variant in het vaste assortiment gekomen.

Tony's Chocolonely Puur Amandel Zeezout Review

Conclusie.
Naast de Melkchocolade Karamel Zeezout (oranje verpakking) vind ik dit de lekkerste chocoladereep die Tony’s Chocolonely in het assortiment heeft. Het is een uitgesproken smaak waar je van moet houden. De chocolade is romig en vol van smaak die wegsmelt op de tong. Er zitten veel stukjes amandel in de reep ‘verstopt’. Het zeezout geeft een heerlijk nasmaak. De chocoladestukjes laten zich gemakkelijk breken. Ook kun je de stukjes er gemakkelijk afbijten met je tanden. Ik vind Tony’s Chocolonely een (h)eerlijke chocolade die ik met een goed gevoel eet.

Tony's Chocolonely Puur Amandel Zeezout Review

Verkrijgbaarheid.
Tony’s Chocolonely is onder andere verkrijgbaar in de webshop van Tony’s Chocolonely en bij de supermarkt zoals Albert Heijn. Voor een reep chocolade van 180 gram betaal je € 2,65.

Wat is jouw favoriete smaak van het merk Tony’s Chocolonely? Laat het me gerust weten in een comment.

Liefs Marloes

Volg mij via Bloglovin’ ~ Instagram ~ Facebook

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.