Lang leve de magazines van VT Wonen

VT Wonen Magazine

Al een aantal jaren ontvang ik van een collega de magazines VT Wonen zodra zij ze uit heeft. In al die tijd haalde ik er ideeën uit voor ons toekomstige huis. Een aantal maanden geleden kwamen we ons droomhuis tegen en konden de ideeën werkelijkheid worden. Om meer overzicht te creëren, maakte ik een moodboard.

VT Wonen Magazine

Ik kocht een aantal grote witte vellen karton en verdeelde deze onder in de ruimtes die er in het huis zijn: gang, keuken, woonkamer, slaapkamers en badkamer. Daarna heb ik urenlang door de magazines gebladerd waarbij ik op zoek ben gegaan naar ideeën voor onze woning. Hetgeen ik leuk vond, knipte ik meteen uit en legde dat op de stapel voor de ruimte waarvoor het was bestemd. Toen ik verscheidene stapeltjes had, heb ik er nog eens met een kritische blik naar gekeken. Hetgeen ik echt tof vond, heb ik opgeplakt. Zo ontstond er een heel scala aan meubels, accessoires en kleuren. Op deze manier kreeg ik een goed beeld van hetgeen ik (wij ;-)) wilde(n) hebben.

Ook heb ik een bezoekje gebracht aan een bouwmarkt. Hier heb ik kleurstalen gehaald. We wilden graag wat kleuren op de muren, maar tevens wilden we er ook achter komen waar onze voorkeur lag wat betreft tinten in huis.

VT Wonen Magazine

We zijn met het moodboard naar een meubelboulevard gegaan. Daar heeft een styliste ons geholpen met de indeling en inrichting van de woon- en eetkamer. Omdat wij onze ideeën letterlijk op papier hadden staan, waren we er al snel uit wat we wilden hebben aan meubels en stoffering. Maar, misschien zelfs nog belangrijker waar onze voorkeur naar uitging wat betreft kleuren van de meubels én in huis. We hebben er bewust voor gekozen om hierbij hulp in te schakelen, want onze woon- en eetkamer is niet ‘standaard’. Tevens hebben we een paar hoge muren in huis van ongeveer 4,5 meter lengte.

Inmiddels wonen we alweer een week in ons huis. Onze oude meubels staan er nog, maar over een aantal weken komen de nieuwe meubels binnen. Er zat helaas een langere leveringstijd op dan ons was beloofd. De gordijnen hangen er al en ook de muren zijn voorzien van een kek behangetje en een mooie, zachte verftint. Langzaamaan begint het ons (t)huis te worden.

VT Wonen Magazine

Ik had je graag ons moodboard willen laten zien in dit artikel, maar deze is gesneuveld tijdens de verhuizing :-(  

Maak jij weleens een moodboard? Laat het me gerust weten in een comment.

Liefs Marloes

Volg mij via Bloglovin’ ~ Instagram ~ Facebook

Comments

 1. says

  Wat jammer dat de moodboard is gesneuveld! Die ik graag willen zien. Ik maak eigenlijk nooit moodboards, maar is inderdaad wel handig bij zoiets als een verhuizing. Lekker dat jullie al in jullie nieuwe huisje vertoeven! Volgens mij is die langere levertijd standaard, hoor dat altijd van mensen en zelf ook eens gehad bij m’n bed.

 2. says

  Ik heb zelf geen moodboard gemaakt toen ik ging verhuizen, sterker nog, ik ben na een paar maanden nog steeds dingen aan het toevoegen haha. Maar ik heb gelukkig wel een duidelijke stijl en ik houd er van als dingen bij elkaar passen. Veel woonplezier!

 3. says

  Wat leuk om te horen dat je zoveel inspiratie haalt uit dit tijdschrift! Zo’n moodboard lijkt me ook echt tof om te maken als je gaat verhuizen. Jammer dat het moodboard van jou is gesneuveld! Toevallig krijg ik de vtwonen nu altijd gratis op mijn werk. Mijn werkgever heeft een samenwerkingscontract met vtwonen, dus we krijgen de tijdschriften altijd in stapels op kantoor. Superleuk! :)

 4. says

  Oh wat lief zeg, dat jij de tijdschriften van je collega krijgt. Vroeger kocht ik heel vaak magazines maar eigenlijk vind ik ze toch wel heel duur. Wat ik wel eens in de zoveel tijd haal, is het woonmagazine van het blad Vriendin. Dat vind ik echt leuk. Ariadne at home vind ik vaak té landelijk / brocante en VT wonen vind ik vaak té ‘industrieel’. Die binnenkijkers in Vriendin sluiten meestal erg goed aan bij mijn stijl. Ik was nu wel heel benieuwd naar jouw moodboard, wat ontzettend jammer dat die de verhuizing niet overleefd heeft;-( Maar waarschijnlijk zitten alle goede ideeën nog in je hoofd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *