De veelzijdigheid van een Rituals geurkaarshouder

Rituals geurkaarshouder

Ik ben verslingerd aan (geur)kaarsen. Ieder seizoen heeft zijn charmes om er één of meerdere op te steken in de avonduren. Het brengt vooral warmte, gezelligheid en sfeer met zich mee. Niet alleen een geur weet mij te prikkelen, maar mijn hartje gaat ook sneller kloppen van de prachtige houders.

Het was een haat-liefdeverhouding tussen de limited edition geurkaars Sacred Fire van Rituals en mij. Deze walmde als een tierelier en brandde schuin op. Het lont knipte ik geregeld af, maar dat had geen enkel effect*. Gelukkig maakte de geur veel goed, want deze was hemels!  De ietwat kruidige en kalmerende witte patchoeli zorgde voor de ‘spice’, en het cederhout voor een warme noot.

Toen de geurkaars eenmaal opgebrand was, merkte ik aan mezelf dat ik het moeilijk vond om afscheid te nemen van de prachtige rode glazen pot. Ik heb deze grondig schoongemaakt en zocht er een nieuwe bestemming voor. Algauw kwam ik uit bij mijn oog- en lippotloodjes.

De potloden lagen her en der verspreid door mijn make-up stash. Iedere ochtend was het weer een flinke zoektocht om net dat ene potloodje tevoorschijn te toveren. Vandaar dat ik hier een gedeelte van mijn collectie in heb gezet. De geurkaarshouder heeft inmiddels een plekje gekregen op de badkamer waar ‘ie staat te stralen.

*Mijn ervaring wordt overigens niet gedeeld door mede-bloggers. Zij geven aan dat de geurkaarsen van Rituals mooi, gelijkmatig opbranden.

Wat doe jij met de houder van een geurkaars nadat deze is opgebrand? Laat het me gerust weten in een comment.

Liefs Marloes

Volg mij via Bloglovin’ ~ Instagram ~ Facebook

Comments

 1. says

  Dat is nog eens een mooie vorm van recycling! Jammer dat je over de kaars qua branden niet zo tevreden was, maar de houder ziet er in ieder geval erg mooi en handig uit. Leuk idee om hem in je badkamer te gebruiken!

 2. says

  Leuk om te lezen dat jij de geurkaarshouder van Rituals ook graag hergebruikt. Ik gebruik hem momenteel voor mijn kwasten. Als mijn andere kaars bijna op is moet ik nog even bedenken waar ik hem voor zal gaan gebruiken. Maar ik wil hem zeker niet weggooien.

 3. says

  Ik geef toe… Ik heb nog nooit een kaars opgebrand, maar mijn moeder wel haha! En dat was een marble kaars van de Action, die functioneert nu als kaarsenhouder :)

 4. says

  Ik vind het ook altijd leuk om lege kaarsenhouders te bewaren. Ik gebruik ze voor kwasten / make-up en ook als vaasjes. Maar dan alleen de echt mooie. Ik vind de kaarsen van Rituals ook altijd heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.