Côte d’Or Brut Melk Noten & Gekarameliseerde Amandelen

Côte d'Or Brut Melk Noten & Gekarameliseerde Amandelen Review

Wanneer ik op de bank zit met een kopje thee, een stukje chocoladeREEP en een spannend leesboek, is dat echt een geluksmoment voor mij! Afgelopen week heb ik de Côte d’Or Brut Melk Noten & Gekarameliseerde Amandelen opgepeuzeld.

Côte d'Or Brut Melk Noten & Gekarameliseerde Amandelen Review

De chocoladerepen Côte d’Or.
Het chocolademerk Côte d’Or kent een rijke geschiedenis. In 1883 is het chocolademerk Côte d’Or ontstaan en het bestaat dan ook al ruim 125 jaar. De naam verwijst naar de Goudkust, het huidige Ghana, waar een deel van de cacaobonen vandaan gehaald wordt. In 1906 wordt het logo ‘geboren’: een olifant, een palmboom en drie piramides. Côte d’Or staat erom bekend om de tabletten, 2 stuks à 90 gram, apart te verpakken. In 1911 wordt het eerste exemplaar uitgebracht; twee chocoladetabletten in een witgouden verpakking.

Côte d'Or Brut Melk Noten & Gekarameliseerde Amandelen Review

Tijdens de Tweede Wereldoorlog, wanneer België bezet is, kan Côte d’Or niet meer aan de cacaobonen voor de productie komen. Omdat men trouw wil blijven aan de typische smaak van Côte d’Or, produceert men in deze periode een ander chocoladeproduct onder de naam Congobar. In 1950 wordt deze naam én dit product opgeheven en hebben de Belgen het merk Côte d’Or weer terug. In de loop der jaren produceert het merk vele varianten repen chocolade. Het merk Côte d’Or is aangesloten bij de organisatie Cocoa Life. Zij zetten zich in voor eerlijke handel met cacaoboeren.

Côte d'Or Brut Melk Noten & Gekarameliseerde Amandelen Review

Drie smaken binnen de variant Brut.
Brut Melk Noten & Gekarameliseerde Amandelen
Brut Puur Sinaasappel & Amandelen
Brut Puur Pecannoten & Cranberries

Côte d'Or Brut Melk Noten & Gekarameliseerde Amandelen Review

Conclusie.
*Nomnomnom*! Côte d’Or Brut Melk Noten & Gekarameliseerde Amandelen is een zachte chocolade vol (hele) noten en amandelen. De chocolade vind ik persoonlijk niet heel vol van smaak. Al is de smaakcombinatie met de noten ontzettend lekker! De chocoladestukjes laten zich gemakkelijk breken, omdat er inkepingen in het tablet zijn gemaakt. Helaas kruimelt de reep volop.

Côte d'Or Brut Melk Noten & Gekarameliseerde Amandelen Review

Verkrijgbaarheid.
Côte d’Or is onder andere verkrijgbaar bij supermarkt Albert Heijn. Voor deze variant chocoladereep van 180 gram betaal je € 2,99.

Ben je liever fan van het merk Tony’s Chocolonely? Lees dan hier een heerlijke review over één van de vele varianten chocoladerepen.

Ben jij een koekjesmonster of gaat jouw voorkeur uit naar chocolade? Laat het me gerust weten in een reactie.

Liefs Marloes

Volg mij via Bloglovin’ ~ Instagram ~ Facebook

Comments

 1. says

  Heej, wat slim dat ze de twee repen individueel verpakt hebben. Zo kun je de helft makkelijker laten staan. In theorie. Ziet er heerlijk uit deze variant!

 2. Marieke says

  Jaaaa, een spannend boek en chocola!! En n theetje natuurlijk!! Heerlijk! De chocola ga ik proberen… ook nog tips voor n spannend boek? Xx

 3. says

  Heb ik eindelijk weer eens tijd om je blogje uitgebreid te bekijken en wat bij te lezen zie ik gelijk zo’n lekkere reep chocolade! Ik zit hier een bakje besjes te eten maar heb nu enorme trek in chocolade…. dank je wel!!! haha

 4. says

  Ooooh ik moet nog tot morgen wachten en dan mag ik snoepen. Ik zag ze liggen, maar omdat ik dus aan een streng dieet zit toch maar niet gepakt, was veel te bang dat ik af zou glijden! Dus wie weet ren ik na de training de supermarkt in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *