Treffina Houten Badborstel

Treffina Houten Badborstel Review Holland And Barrett

Ik verwijder meerdere malen in de week, onder de douche, mijn dode huidcellen met een scrub. Veelal bevatten de scrubs microplastics (plastic deeltjes) die niet goed zijn voor het milieu, want deze belasten het (zee)water. Vandaar ook dat ik op zoek ging naar een alternatief. Ik kwam uit bij de Treffina Houten Badborstel die dezelfde werking moet hebben als scrub. Ik ging de uitdaging aan!

Treffina Houten Badborstel Review Holland And Barrett

Treffina Houten Badborstel.
Als je op zoek bent naar een houten badborstel, heb je de keuze tussen synthetische haren en natuurlijk (varkens)haar. Na enig speurwerk op internet te hebben verricht, kwam ik tot de conclusie dat ik een badborstel wilde hebben met natuurlijk haar. Deze variant blijkt namelijk zachter te zijn voor de (gevoelige) huid. De Treffina houten badborstel bevat 100% natuurlijk varkenshaar.

Treffina Houten Badborstel Review Holland And Barrett

De totale lengte van de houten badborstel is 42, cm.. De extra lange steel maakt het scrubben van de rug een stuk gemakkelijker. Als je de steel onhandig vindt, kun je je hand in het handvat steken dat aan de borstel is bevestigd. Het nadeel is dat de opening vrij groot is voor een hand waardoor je geen grip op de borstel hebt. Aan het uiteinde van de steel zit een gat met een vrij grof stuk touw erdoorheen zodat je de badborstel kunt ophangen in de badkamer.

Treffina Houten Badborstel Review Holland And Barrett

De Treffina Houten Badborstel kun je zowel op een natte als droge huid (dry brushing) gebruiken. Bij beide technieken wordt geadviseerd om de badborstel op de juiste manier te gebruiken; alle bewegingen maak je richting je hart. Dit om de lymfestroom te bevorderen. Dit onderdeel van je lichaam neemt vocht en afvalstoffen uit je lichaam op.  Dat betekent dat je vanaf je voeten, naar je onder- en bovenbenen borstelt en vervolgens naar je romp. En, vanaf je armen, richting je schouders en vervolgens naar de bovenkant van je romp.

Treffina Houten Badborstel Review Holland And Barrett

Dry Brushing. 
In het vorige kopje sprak ik al over de techniek dry brushing. Dit betekent letterlijk ‘droog borstelen’. Hierbij borstel je je gehele lichaam zodat dode huidcellen loslaten en je een glanzende, minder droge en doffe huid overhoudt. Oftewel, het is dé manier om een perzikhuid te krijgen. Verder kent het nog meer voordelen zoals: het verminderen van cellulite, het bevordert de bloedsomloop, het versterkt de natuurlijke huidbarrière en het helpt je lichaam om afvalstoffen beter te kunnen afvoeren. Hierbij is het belangrijk dat je altijd richting je hart borstelt. Tip; voer deze techniek in de douchecel uit zodat de dode huidcellen door het doucheputje verdwijnen zodra je de kraan aanzet.

Treffina Houten Badborstel Review Holland And Barrett

Mijn conclusie.
De badborstel vind ik een fijne vervanging voor douchescrubs (die microplastics bevatten). Al neemt het gebruik van een badborstel wel wat meer tijd in beslag dan een scrub. Mijn huid ziet er inmiddels minder dof en droog uit. En dat verschil zag ik al nadat ik de badborstel slechts een paar keer had gebruikt. Inmiddels gebruik ik deze zo’n drie keer in de week.

Treffina Houten Badborstel Review Holland And Barrett

Verkrijgbaarheid.
De Treffina Houten Badborstel is verkrijgbaar bij Holland & Barrett (voorheen De Tuinen) en kost € 7,69.

Met welk product verwijder jij dode huidcellen? Laat het me gerust weten in een comment.

Liefs Marloes

Volg mij via Bloglovin’ ~ Instagram ~ Facebook

Comments

 1. says

  Goed dat je hier aandacht aan besteed. Ik vermijd ook altijd scrubs met microplastics, ik let daarom altijd goed op de ingredientenlijst, of ik maak ze zelf. Het handige van zo’n badborstel is dat je makkelijker bij plaatsen kunt komen wat met een gewone scrub niet gaat, zoals je rug :-)

 2. says

  Ik had geen idee dat er in scrubs vaak plastic zit, daar schrik ik wel een beetje van. Thanks voor de info, ik ga ook eens kijken naar alternatieven!

  • Beautyjuf says

   In de kast heb ik nog een scrub van het merk Rituals liggen waar geen microplastics inzitten. Ik weet zo helaas eventjes niet welke lijn dit is. Het staat in ieder geval op de achterkant van de verpakking vermeld.

 3. says

  Ik dacht ff wat een grote tandenborstel… ik las weer te snel hoor! Vroeger had mijn oma altijd een borstel in de douche en ik was altijd benieuwd naar dat ding. Lijkt me soms best lekker en stimulerend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.