Shoplog Kiko Milano Limited Edition Green Me & Free Soul

Shoplog Kiko Milano Limited Edition Green Me & Free SoulIk ben zo’n muts die de make-up producten van Kiko het liefst in het buitenland koopt in plaats van in Nederland. Wanneer ik een item gebruik, komen de mooie vakantieherinneringen weer naar boven. Toch kon ik mij kortgeleden niet inhouden en bestelde ik in de webshop een aantal items uit de limited edition Green Me & Free Soul.

Shoplog Kiko Milano Limited Edition Green Me & Free Soul_1Onderstaande (make-up) producten heb ik in de webshop van Kiko Milano gekocht:
 Kiko Milano Limited Edition Green Me Eyeshadow Palette 01 Natural Credential
 Kiko Milano Limited Edition Green Me Lips & Cheek Pencil 02 Rough Rosewood
 Kiko Milano Limited Edition Free Soul Lipstick 03 Red Soul Awake
 Kiko Milano Limited Edition Free Soul Lipstick 06 Breathe Out Amaranth

Shoplog Kiko Milano Limited Edition Green Me & Free Soul Eyeshadow Palette 01 Natural Credential_1

Kiko Milano Limited Edition Green Me.
‘De limited edition Green Me is een lijn met make-up producten, skincare-behandelingen en accessoires met formules, texturen en verpakkingen met een hoog percentage aan ingrediënten van natuurlijk oorsprong. De producten van deze collectie zijn speciaal ontworpen om de schoonheid die iedereen in zich draagt naar buiten te brengen en dit via werkzame stoffen en extracten barstensvol hydraterende, verzorgende, gladmakende en ontgiftende kwaliteiten.’ 

Shoplog Kiko Milano Limited Edition Green Me & Free Soul Eyeshadow Palette 01 Natural CredentialKiko Milano Limited Edition Green Me Eyeshadow Palette 01 Natural Credential – € 12,95. 
Het prachtige natuurlijk uitziende zachtgroene palette is via een kleine sluiting aan de voorkant te openen en dicht te klappen. In de deksel is een spiegeltje aangebracht, zodat je gemakkelijk je make-up kunt bijwerken. Het palette bevat negen verschillende tinten nude oogschaduw in compact poeder met argan-, katoenzaad- en maracujaolie en 94% die uit natuurlijke grondstoffen zijn afgeleid. De bovenste en onderste horizontale rijen bevatten matte tinten. De middelste horizontale rij bevat tinten met een tikkeltje glans erin. Het ziet er veelbelovend uit, maar schijn bedriegt… Het pigment valt helaas ontzettend tegen! Met moeite krijg ik een kleurtje op mijn oogleden aangebracht. Tijdens het blenden vloeien de oogschaduws volledig in elkaar over, waardoor je vrijwel geen kleuren meer kunt onderscheiden.

Shoplog Kiko Milano Limited Edition Green Me & Free Soul Lips & Cheek Pencil 02 Rough RosewoodKiko Milano Limited Edition Green Me Lips & Cheek Pencil 02 Rough Rosewood – € 8,95.
Het mooi vormgegeven houten potloodje kun je zowel als lippenstift en blush gebruiken. De zachte en verzorgende textuur bestaat voor 94% uit ingrediënten die uit natuurlijke grondstoffen zijn afgeleid. De stift is op basis van sheaboter, natuurlijke oliën en voedende wassen. De substantie blijft als lipstick perfect op de lippen zitten zonder daarbij deze uit te drogen. Na een hapje en een drankje is de lipstick ietwat versleten, maar nog voldoende aanwezig. Als blush zijnde, krijg ik de substantie niet egaal uitgesmeerd. Ik merkte na afloop van het ‘make-uppen’ dat ik hier en daar nog een stipje zag staan op mijn wangen. Het is een mooi product, maar ik zal deze alleen maar als lipsick gebruiken. Wat ik trouwens een groot pluspunt vind, is dat er gratis een puntenslijper bijgeleverd wordt.

Shoplog Kiko Milano Limited Edition Green Me & Free Soul_2Kiko Milano Limited Edition Free Soul. 
‘Voor de lente stelt Kiko Milano zijn nieuwe Free Soul-collectie voor; een kaleidoscoop van make-, en skin care producten en accessoires. De producten zijn geïnspireerd op de etno gipsy-stijl vol vreugde en kleur. De verpakkingen bevatten allen een vleugje sorbetkleur blauwgroen.’

Shoplog Kiko Milano Limited Edition Green Me & Free Soul Lipstick 03 Red Soul AwakeKiko Milano Limited Edition Free Soul Lipstick 03 Red Soul Awake – € 10,95.
Ai, de substantie van de lipstick is gortdroog waardoor de lipstick zich moeilijk laat aanbrengen. Het pigment is prachtig intens mat, maar de substantie brengt niet egaal aan waardoor de lipstick vlekkerig oogt. Gedurende de dag verschijnen er velletjes op mijn lippen. De lipstick heb ik, ondanks de minpunten, een paar keer gedragen. Aan de lipstick ‘kleven’ er inmiddels een aantal korreltjes. Een teken dat de substantie inderdaad erg droog is. De tint is diepdonker bruin en eerder geschikt voor de herfst/winter dan de lente/zomer.

Shoplog Kiko Milano Limited Edition Green Me & Free Soul Lipstick 06 Breathe Out AmaranthKiko Milano Limited Edition Free Soul Lipstick 06 Breathe Out Amaranth – € 10,95.
Evenals Red Soul Awake is de substantie van Van Breathe Out Amaranth gortdroog, brengt moeizaam én vlekkerig aan en droogt mijn lippen uit. De donkere berry tint zou ik persoonlijk eerder in de herfst/winter dragen dan in de lente/zomer.

Swatches. Shoplog Kiko Milano Limited Edition Green Me & Free Soul Swatches

Shoplog Kiko Milano Limited Edition Green Me & Free Soul Swatches_1Look.
Voor de ooglook heb ik vier tinten oogschaduw gebruikt:
*Bovenste rij – eerste tint (op mijn wenkbrauwbot en in de ooghoeken)
*Middelste rij – tweede en derde tint (op mijn bewegend ooglid, in de arcadeboog en onder mijn ogen)
*Onderste rij – derde tint (buitenste ooghoeken)
De Lips & Cheeks Pencil heb ik aangebracht op mijn wangen en jukbeenderen. Op mijn lippen draag ik ‘Red Soul Awake’.

Dierproefvrij.
Het merk Kiko is dierproefvrij.

Shoplog Kiko Milano Limited Edition Green Me & Free Soul Lips & Cheek Pencil 02 Rough Rosewood_1Conclusie.
Tsja, zo verrassend is het niet als ik zeg dat ik de producten uit beide collecties ontzettend vind tegenvallen… Normaliter ben ik erg in mijn sas met dit merk, maar ditmaal absoluut niet. Het enige product waar ik nog enigszins over te spreken ben, is het Green Me Lips & Cheek Pencil.

Shoplog Kiko Milano Limited Edition Green Me & Free Soul_3Verkrijgbaarheid.
Het Italiaanse merk Kiko is verkrijgbaar in vele landen binnen Europa. Zo ook in Nederland. Als er geen winkel bij jou in de buurt zit, kun je een bestelling plaatsen in de webshop. De prijzen van de make-up producten uit deze review staan bij de tussenkopjes vermeld. Bij aankoop van twee make-up producten uit de limited edition ‘Green Me’, ontvang je een toilettasje.

Heb jij een make-up product aangeschaft uit de collectie Green Me of Free Soul? Zo ja, wat is jouw mening over de kwaliteit? Laat het me gerust weten in een comment.

Liefs Marloes

Volg mij via Bloglovin’ ~ Instagram ~ Facebook

Comments

  1. says

    Wat jammer dat de meeste producten je zo tegenvielen! Een nogal droge lipstick is inderdaad niet bepaald fijn om aan te brengen en te dragen. De lipsticks vind ik er qua verpakking wel erg mooi uitzien, maar jammer dat ze in gebruik niet bepaald je van het waren. Hopelijk score je de volgende keer een meer geslaagde Kiko-vondst :)

  2. says

    Oh wat jammer zeg! Terwijl ik de swatches wel heel mooi vind, het lijken wel allemaal heel sprekende kleuren, maar als ze niet prettig aanbrengen en vlekkerig ogen op de lippen is dat inderdaad een tegenvaller.

  3. says

    Toen ik het palette op de foto zag heb ik gelijk op dit artikel geklikt om het te lezen want hij ziet er zo mooi uit. Maar de swatches vallen wel echt enorm tegen zeg! Zo ken ik Kiko totaal niet, echt jammer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *