P20 Once A Day Sun Protection

P20 Once A Day Sun Protection Review Beautyjuf

Zodra het zonnetje zich laat zien, begin ik mijn huid al in te smeren met een zonnebrandcrème die mij de bescherming biedt die ik nodig heb. Hoe fijn is het wanneer je een zonnebrandcrème hebt die je maar één keer hoeft aan te brengen waardoor je de rest van de dag beschermd bent? Klinkt goed, hè? Ik ging de uitdaging aan met de P20 Once A Day Sun Protection. Een zonnebrandcrème die maar liefst 10 uur bescherming biedt.

P20 Once A Day Sun Protection Review Beautyjuf_1

P20 Once A Day Sun Protection.
Riemann is een Deens bedrijf wat gespecialiseerd is in huidverzorgingsproducten.  In 1979 lanceerde Claus Riemann de zonnebrandcrème P20. Het was het eerste merk dat zo’n hoge factor uitbracht én die ook maar eenmaal per dag aangebracht hoefde te worden om je optimaal te beschermen tegen de zon, maar liefst 10 uur lang. Ook wanneer je het (zee)water ingaat of zweet (tijdens het sporten).  De zonnebrandcrème bevat geen toegevoegde geurstoffen, kleurstoffen, parabenen en andere conserveringsmiddelen.

P20 Once A Day Sun Protection Review Beautyjuf_2

P20 Once A Day Sun Protection SPF 20 Medium.
De P20 Once A Day Sun Protection SPF 20 is in twee varianten verkrijgbaar (spray en lotion), waarvan ik de spray heb uitgeprobeerd. De spray is gemakkelijk in gebruik en werkt prima. De flacon moet je echter wel rechtop houden tijdens het gebruik ervan. De substantie lijkt qua structuur en kleur wat weg te hebben van een olie. De vloeibare substantie smeert gemakkelijk uit en laat een vettig laagje achter die je de gehele dag voelt. De geur ruikt sterk naar alcohol, maar vervliegt enigszins zodra je het product aanbrengt op de huid. P20 geeft aan dat je met een flacon van 200 ml. zo’n 5 à 6x je lichaam rijkelijk mee kan insmeren. Dat betekent dat je het product 5 à 6 dagen kunt gebruiken, gezien het feit dat P20 je huid maar liefst 10 uur lang bescherming biedt tegen de zon. Oh, pas op met kleding! Het product geeft namelijk gele vlekken in (witte) kleding.

P20 Once A Day Sun Protection Review Beautyjuf_3

P20 Once A Day Sun Protection SPF 30 High.
De P20 Once A Day Sun Protection SPF 30 High is identiek aan de SPF 20. De lotion is doorzichtig geel van kleur en ruikt sterk naar alcohol. Eenmaal aangebracht, vervliegt de geur voor het grootste gedeelte. Als je je benen kort ervoor hebt geschoren, zullen deze ietwat gaan prikken als je de lotion aanbrengt. De substantie is vloeibaar, smeert gemakkelijk uit en laat een vettig laagje achter. Dit laagje verdwijnt niet en zul je de gehele dag aanvoelen. Ook nadat je een duik hebt genomen in het zwembad en/of de zee. Wees voorzichtig met kleding, want de lotion laat gele vlekken achter die je er niet meer uitkrijgt.

P20 Once A Day Sun Protection Review Beautyjuf

Dierproefvrij.
P20 is niet duidelijk richting de consument of zij dierproefvrij zijn of niet.

P20 Once A Day Sun Protection Review Beautyjuf

Biedt P20 de hele dag bescherming? 
Tijdens mijn speurtocht op internet naar het merk Riemann P20, kwam ik terecht op een pagina van Debbie waarbij Dr. Jetske Ultee aangeeft dat de zonnebrandcrème niet de bescherming kan bieden waarvan het bedrijf aangeeft dat zij dat kunnen. Dit zou te maken hebben met de ingrediënten die het bedrijf gebruikt. Dit artikel heeft mij er echter niet van weerhouden om beide zonnebrandcrèmes te gebruiken óf om überhaupt te twijfelen aan de kwaliteit hiervan. Producten worden immers uitgebreid getest alvorens ze in de schappen komen te liggen. Daarbij is het belangrijk om je gezonde verstand te gebruiken tijdens het zonnen. Zo ga ik bijvoorbeeld in de middagzon niet aan het strand liggen en smeer ik me liever nog een keer extra in om er zeker van te zijn dat ik niet verbrand. Mijn tip is dan ook om op je eigen gevoel af te gaan wanneer je dit product gebruikt; als jij het fijn vindt om je nog eens in te smeren, doe dat dan.

P20 Once A Day Sun Protection Review Beautyjuf

Conclusie.
Hmm, ik heb zéér gemengde gevoelens over de zonnebrandproducten van P20…Persoonlijk vind ik de lotion een te sterke alcoholgeur bevatten. De substantie trekt niet geheel in waardoor er een vettig laagje achterblijft op je huid, de hele dag. Omdat het product gele vlekken geeft die niet meer uitwasbaar zijn (bye bye witte handdoek), moet je zéér voorzichtig zijn met kleding.
Al bieden de zonnebrandproducten een zéér goede bescherming!! Als ik de producten gebruikte, smeerde ik me er 2x per dag mee in; in de ochtend en halverwege de middag. Ik ben geen enkele keer verbrand én mijn huid werd geleidelijk aan heel mooi bruin. Soms gebruikte ik tijdens mijn vakantie een reguliere zonnebrandcrème waarbij ik me vele malen vaker heb moeten insmeren in de hoop niet te verbranden. Ook voelde ik de zon dan op mijn huid branden waardoor deze heel warm aan begon te voelen. Bij het merk P20 had ik daar helemaal geen last van.
Kortom, P20 biedt een goede bescherming, maar er kleven wel wat nadelen aan. Vanwege het feit dat P20 vlekken geeft, heb ik dit product alleen aan het strand gebruikt. Wanneer ik een stadje ging bezoeken, gebruikte ik een reguliere zonnebrandcrème zodat ik niet bang hoefde te zijn dat de zonnebrandcrème afgaf op mijn kleding.

P20 Once A Day Sun Protection Review Beautyjuf

Verkrijgbaarheid.
P20 is onder andere verkrijgbaar bij de reguliere drogist zoals Etos en Kruidvat. De P20 SPF 20, 200 ml. kost € 29,35. De P20 SPF 30, 100 ml. kost € 17,99.

Ben jij bekend met het zonnebrandmerk P20? Zo ja, wat is jouw ervaring ermee? Laat het me gerust weten in een comment.

Liefs Marloes

Deze producten heb ik ontvangen ter review.

Volg mij via Bloglovin’ ~ Instagram ~ Facebook

Comments

 1. says

  Hm, jammer van de alcohol geur, dat zou ik zelf ook een afknapper vinden, eigenlijk in elk cosmetica product. Maar wat een super goede uitgebreide review, daar hou ik van! Ik kan me voorstellen dat je een beetje gemengde gevoelens hebt hiervan, heb ik ook;-)

 2. Elijzen says

  Ik smeer me eigenlijk te weinig in met zonnebrandcreme krijg spontaan de kriebels als ik aan de combinatie met zand denk maar als ik het gebruik dan is het altijd een product van Nivea deze is vertrouwd

 3. says

  Jammer dat je een beetje gemengde gevoelens hebt over dit merk. Wel ideaal dat hun producten je zo lang tegen de zon beschermen, maar die vlekken in je kleding zijn inderdaad alles behalve ideaal. Wel leuk om eens een nieuw merk te proberen qua zonbescherming!

 4. says

  Wat heb je een fijne uitgebreide review geschreven, ook met de link erbij! Ik denk inderdaad dat je altijd gezonde boeren verstand moet gebruiken en niet zomaar een claim overnemen. 10 uur lang in de zon liggen bakken lijkt me voor niemand gezond haha. Die vlekken dat is voor mij wel een dingetje hoor, wat ontzettend zonde!

 5. Debby says

  Fijne review! Vaak vergeet ik me halverwege de dag nog wel eens in te smeren en dit zou dan ideaal zijn! Het plak gevoel vind ijs elf altijd vreselijk maar zou ik in een lekker warm ons op de koop toe nemen.. de vlekken daarentegen vind ik niet meer van deze tijd en onnodig :(.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.