OGX Bamboo Fiber-Full Shampoo & Conditioner

OGX Bamboo Fiber-Full Shampoo & Conditioner Review

Iedere vrouw heeft een aantal wensen wanneer het aankomt op haarverzorging. Zo wil ik graag meer glans en een dosis volume. Met goede haarverzorgingsproducten kun je dit effect creëren. Ik ging de uitdaging aan met OGX Bamboo Fiber-Full Shampoo en Conditioner. Zijn mijn wensen in vervulling gegaan?

OGX Bamboo Fiber-Full Shampoo & Conditioner Review

Lijn OGX Bamboo Fiber-Full. 
De collectie, bestaande uit een shampoo, conditioner en een Thickening Root Booster, bevat een speciaal geformuleerde blend van bamboevezels en sojaproteïne. Het zorgt voor voller en volumineus haar met een gezonde uitstraling. OGX is het eerste merk dat de vezels van de bamboeplant gebruikt in plaats van het extract, zodat frictie ontstaat tussen de haarlokken waardoor het haar voller en dikker lijkt. De producten verbeteren de elasticiteit, voorkomt haarbreuk en versterkt de lokken. De exotische ingrediënten zoals fris groen en kruiden zorgen voor een heerlijke ‘regenwoudgeur’ die iedere wasbeurt weer vrijkomt.

OGX Bamboo Fiber-Full Shampoo & Conditioner Review

OGX Bamboo Fiber-Full Shampoo.
De groene doorzichtige flacon is een opvallende en tikkeltje luxueuze verschijning die een mooi plekje verdient in de badkamer. De inhoud is maar liefst 385 ml.. Vandaar ook dat de flacon rond en vol aanvoelt. Ondanks dit, ligt ‘ie wel prettig in de hand. De gouden klikdop maakt het plaatje helemaal af. Als je deze opent, komt je een kruidige en warme geur tegemoet. De substantie heeft wat weg van een gel. Deze is namelijk vol en lobbig. Het is belangrijk om de shampoo goed te verdelen over de haren, want de shampoo schuimt minimaal. Tijdens het uitspoelen van mijn haren voelde ik al dat mijn haren wat voller en steviger aanvoelden.

OGX Bamboo Fiber-Full Shampoo & Conditioner Review

OGX Bamboo Fiber-Full Conditioner. 
Op naar de conditioner! Dat vind ik altijd ‘spannend’, want van de meeste conditioners worden mijn haren slap waardoor de volume ver te zoeken is.  Als je de conditioner voor het eerst gebruikt, moet je oppassen dat je niet te hard in de flacon knijpt, want anders komt er teveel substantie uit. De conditioner voelt minder vol aan dan de shampoo, maar ziet er wel stevig en rijkelijk uit. Zodra de conditioner in aanraking komt met mijn haren, worden deze al voelbaar zachter. OGX geeft de tip om de conditioner 3 – 5 minuten in te laten trekken. Na het uitspoelen, voelen mijn haren zacht, stevig en volumineus aan. Ook glanzen ze volop. De groene flacon heeft, evenals de shampoo, een inhoud van 385 ml..

OGX collectie shampoo & conditioner

Collectie.
De OGX Bamboo Fiber-Full lijn bevat een drietal producten:
OGX Bamboo Fiber-Full Shampoo
OGX Bamboo Fiber-Full conditioner
OGX Bamboo Thickening Root Booster

Het merk OGX heeft meerdere lijnen in het assortiment zitten:
OGX Argan Oil of Morocco
OGX B5
OGX Biotin & Collagen
OGX Cocnut Water
OGX Vitamin E
OGX Keratin Oil
OGX Macadamia OilOGX Bamboo Fiber-Full Shampoo & Conditioner Review

Dierproefvrij. 
Het merk OGX is parabenen*- en SLS-vrij**. Tevens is het merk OGX dierproefvrij. De stijlvolle verpakkingen worden vervaardigd van gerecycled materiaal. Vandaar ook dat deze het Earth Friendly Environmental Packaging Logo dragen.

*Parabenen zijn chemische stoffen die conserverende eigenschappen hebben met als doel om producten langer mee te laten gaan (houdbaarheid).
**SLS is een goedkoop ingrediënt wat wordt toegevoegd om producten te laten schuimen. Het nadeel is dat het een sterk ontvettend effect heeft waardoor het agressief kán zijn voor de hoofdhuid.

OGX Bamboo Fiber-Full Shampoo & Conditioner Swatches Review

Conclusie. 
Oh yeah, mijn wensen zijn in vervulling gegaan! Mijn haren bevatten na gebruik van de shampoo en conditioner een mooie glans én een flinke dosis volume! Mijn haren voelen namelijk steviger, voller en luchtig aan.Dit effect is de hele dag voel- en zichtbaar. Bij andere merken willen mijn haren gedurende de dag nog eens ‘instorten’ of de volume verliezen. Bij deze variant shampoo en conditioner van OGX is dat niet het geval. De heerlijke geur blijft trouwens ook de hele dag aanhouden. Wat ik persoonlijk ook fijn vind, is dat de flacons goed te onderscheiden zijn van elkaar. Hierdoor pak je niet per ongeluk de verkeerde fles.

OGX Bamboo Fiber-Full Shampoo & Conditioner Review

Verkrijgbaarheid.
Het merk OGX is verkrijgbaar bij Kruidvat, Trekpleister, DA, DIO en de betere zelfstandige drogist. Een fles shampoo en/of conditioner met een inhoud van 385 ml. kost € 10,99 per stuk.

Ben jij bekend met het merk OGX? Zo ja, wat is jouw mening erover? Laat het me gerust weten in een comment.

Liefs Marloes

Deze producten heb ik ontvangen ter review.

Volg mij via Bloglovin’ ~ Instagram ~ Facebook

Comments

  1. says

    Fijn dat deze producten je haar niet ‘slap’ maken, ik heb van mezelf heel sluik haar en als producten maar iets te voedend zijn, bereik ik juist een averechts effect. Mooi hè, zien deze producten er altijd uit.

  2. says

    Ooooooh volume? Plump it up? Ik ben nu al fan… alhoewel ik de bamboe geur niet zo lekker vind van andere dingen… dus eerst even ruiken of een wasknijper mee onder de douche!

  3. says

    Ik heb de bruine flessen wel eens gehad en daar was ik echt lyrisch over, zo fijn vond ik de producten! Ik heb wel compleet ander haar hoor en wil juist een conditioner die zo vol mogelijk is haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *