Kneipp Spray Body Lotion Patchouli

Kneipp Spray Body Lotion Patchouli ReviewNa het douchen of badderen neem ik standaard een aantal minuten de tijd om mijn huid rijkelijk in te smeren met een lichaamsverzorgingsproduct. Hieraan stel ik echter wel een aantal eisen. Zo moet het product snel intrekken en geen vettig laagje achterlaten. Voldoet de Kneipp Spray Body Lotion Patchouli aan mijn verwachtingen?

Kneipp Spray Body Lotion Patchouli ReviewKneipp Spray Body Lotion Patchouli.
De flacon heeft een echt ‘Kneipp-uiterlijk’ gekregen. Ieder product van Kneipp staat namelijk in het teken van een bloem of kruid die de geur vertegenwoordigd. Bij de Spray Body Lotion Patchouli is dat de, waarschijnlijk raad je het al, patchouli. Dit is doorgevoerd in het uiterlijk van de flacon, want op de voorkant tref je een ontwerp aan van het kruid aan.

De tikkeltje warme, kruidige geur is zalig. Je ruikt de geur nog urenlang zodra je deze hebt aangebracht op de huid. Ondanks dit, is de geur niet te sterk aanwezig en kun je bijvoorbeeld nog een parfum dragen.

De romige, volle, maar vloeibare substantie trekt razendsnel in waarbij de huid intensief gehydrateerd wordt. Binnen een paar seconden heb je een voelbaar zachte, soepele huid zonder plakkerig gevoel. De flacon houd je op ongeveer 15 cm van je huid af. Vervolgens druk je de spray in waarbij de substantie zich rijkelijk verdeelt over de huid. Dit moet je nog uitsmeren. Let op! Wees voorzichtig, want je kunt uitglijden wanneer de substantie op de (badkamer)vloer terechtkomt.

De Kneipp Spray Body Lotion Patchouli bevat geen kleurstoffen, conserveringsmiddelen, paraffine, siliconen en minerale oliën.

Kneipp Spray Body Lotion Patchouli ReviewDierproefvrij.
Het merk Kneipp is dierproefvrij.  Dit merk wordt echter in China verkocht waar men verplicht is om geïmporteerde cosmeticaproducten op dieren te testen alvorens ze daar verkocht mogen worden. De laatste informatie die ik van Kneipp heb ontvangen:

Het is bekend geworden dat de Chinese overheid regelmatig op eigen initiatief nieuw geregistreerde cosmeticaproducten test op dieren. Sinds wij hiervan op de hoogte  zijn, introduceren wij geen nieuwe producten meer op de Chinese markt. Wij willen in geen geval aanleiding geven tot dierproeven. Er zijn alleen producten in China te koop die in het verleden al zijn geregistreerd of producten waarvoor geen registratie vereist is.

In 2018 loopt het invoerrecht van verschillende Kneipp producten ten einde. We zullen deze producten niet opnieuw registreren. Als alternatief kunnen de inwoners van China een uitgebreide keuze aan Kneipp producten kopen via online winkels die gevestigd zijn in vrije handelszones buiten China. Op deze wijze is registratie voor invoer niet vereist en worden deze producten niet op dieren getest.’ 

Kneipp Spray Body Lotion Patchouli ReviewConclusie.
Ik ben verliefd op de Kneipp Spray Body Lotion Patchouli! De substantie is romig, vol en trekt razendsnel in waarbij deze geen vettig laagje en/of plakkerig gevoel achterlaat. De geur is hemels en ruik je na een aantal uurtjes nog steeds.  Mijn huid voelt na gebruik zacht, soepel en verzorgd aan. De substantie spray ik trouwens eerst in mijn handen alvorens ik deze aanbreng op mijn huid. Dit, om knoeien (en uitglijden!) te voorkomen. Omdat ik een ster ben in het kwijtraken van doppen, vind ik het fijn dat de flacon een spray bevat die je kunt open- en dichtdraaien.

Kneipp Spray Body Lotion Patchouli ReviewVerkrijgbaarheid.
De Kneipp Spray Body Lotion is verkrijgbaar in twee varianten: Patchouli en Silky Secret. De adviesprijs is € 9,99 per stuk. Tip: regelmatig zijn de producten van Kneipp bij Kruidvat, Etos of Trekpleister in de aanbieding.

Kneipp Spray Body Lotion Patchouli ReviewWat is jouw ervaring met een bodylotion in sprayvorm? Laat het me gerust weten in een comment.

Liefs Marloes

Dit product heb ik ontvangen ter review.

Volg mij via Bloglovin’ ~ Instagram ~ Facebook

Comments

    • Beautyjuf says

      Dat is het zeker! Er is nog een andere variant verkrijgbaar: Silky Secret. Dat is een zachte, ‘katoen-achtige’ geur. Ook een aanrader voor de lente- en zomermaanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *